Personeelsontwikkeling

 

Creativiteit is een universele menselijke eigenschap – en als zodanig is het ook een kwaliteit die we allemaal bij anderen kunnen stimuleren. Maar hoe? Deze blogpost is een inleiding tot het onderwerp creativiteit op de werkplek. Creativiteit heeft in de loop van de geschiedenis aan de basis gestaan van veel baanbrekende ontdekkingen, uitvindingen en innovaties. We hebben er veel voorbeelden van in ons dagelijks leven. Het vermogen om dingen anders te zien en buiten het kader te denken zijn beide natuurlijke gaven, maar ze vereisen ook bewuste oefening en training om aan te scherpen. Als je bijvoorbeeld een kind vraagt wat het later zou willen worden, zul je bijna altijd een antwoord krijgen waaruit zijn verbeeldingskracht en passie voor een bepaald vakgebied blijkt. Als je iemand die in een kantooromgeving werkt vraagt waar zijn grootste potentieel ligt, zullen de meeste mensen daar niet al te lang over nadenken. Maar als je dezelfde vraag buiten het werk zou stellen, zouden veel mensen concretere antwoorden kunnen geven dan degenen die binnen kantoren werken misschien veronderstellen (en gelukkiger zijn als ze dat doen). In dit artikel worden drie belangrijke strategieën toegelicht die leiders zo vroeg mogelijk in hun organisatie zouden moeten toepassen om creativiteit te cultiveren bij zowel personeelsleden als hun personeelsontwikkeling:

aan te moedigen om te netwerken en nieuwe mensen te ontmoeten

Een van de gemakkelijkste manieren om creativiteit aan te moedigen is netwerken aan te moedigen. De mogelijkheden om te netwerken zijn overal, dus ze hoeven niet formeel te zijn of er formeel uit te zien. Zelfs tijdens je kortste lunchpauze kun je proberen één connectie te maken die in de toekomst voor jullie beiden mogelijkheden opent. Of u nu nieuwe mensen ontmoet in de pauzeruimte, bij de waterkoeler of in de gang, het zal u verbazen hoeveel mensen u kunt ontmoeten via deze informele interacties. Niet alleen kunt u mensen vinden met wie u een gemeenschappelijke interesse deelt, maar u kunt ook mensen vinden met wie u misschien professionele connecties hebt. Door nu een paar kleine contacten te leggen, kunt u uw organisatie in een betere vorm achterlaten voor toekomstige zakelijke partnerschappen of samenwerkingsverbanden op onderzoeksgebied.

Tijd maken om te spelen

Dit lijkt misschien tegen-intuïtief, vooral als u de hele dag op kantoor hebt gewerkt, maar spelen is een van de belangrijkste mogelijkheden voor creativiteit. Spelen stelt ons in staat om los te komen van de beperkingen van een baan en onze verbeelding de vrije loop te laten. Als we spelen, zijn we in staat om buiten onszelf te treden en dingen te proberen die we normaal niet zouden doen. Dit is de essentie van spelen – we mogen onze verbeelding verkennen en creatief zijn, nieuwe ideeën en concepten verkennen. Als je speelt, ben je bevrijd van de druk en de verwachtingen van je werk en kun je nieuwe dingen uitproberen zonder repercussies. Dit vermogen om buiten onszelf te treden en onze ware talenten en verbeelding te verkennen is een cruciale vaardigheid die iedereen moet ontwikkelen. En die kun je ontwikkelen door af en toe spelen in je agenda op te nemen.

Zorg voor uitdagend werk

De uitdaging in al het werk is om nieuwsgierig te blijven en niet in een sleur te blijven hangen. Maar een van de sleutels om nieuwsgierig te blijven is om jezelf uit te dagen in je werk. Om betrokken en enthousiast te blijven over je werk en je beroep, moet je worden uitgedaagd. Dit betekent niet dat je jezelf moet uitdagen tot het punt waarop je je ongemakkelijk gaat voelen. Het betekent wel dat je werk je op de een of andere manier moet uitdagen. Als je werk je niet uitdaagt, kun je in een sleur terechtkomen waarin je vast komt te zitten en niet meer wilt veranderen. Daag jezelf uit om te zoeken naar manieren om je werk uit te dagen. Of die uitdaging nu komt van een nieuw idee, nieuwe technologie of een nieuw professioneel paradigma, je moet jezelf uitdagen om nieuwsgierig en betrokken te blijven.

Zorg voor creatieve werkervaringen

Een andere manier om creativiteit aan te moedigen is werknemers kansen te bieden om creatief te zijn. Of dit nu betekent dat u werknemers aanmoedigt om deel te nemen aan teambuildingactiviteiten of dat u manieren vindt om creatieve elementen in uw werk op te nemen, u kunt creativiteit in uw dagelijks leven op het werk inbouwen. Het creëren van een cultuur van creativiteit moet verweven zijn met wie je bent als persoon, dus als je een persoon bent die graag creatief bezig is, zul je dit op een natuurlijke manier in je leven willen integreren. Maar als je dat niet bent, zul je het moeilijk vinden om dat te doen.

Zoek manieren om creativiteit in je werk te integreren. Of het nu gaat om het aanmoedigen van teambuildingactiviteiten of het vinden van creatieve manieren om technologie in je werk te integreren, je kunt creativiteit in je dagelijkse leven op het werk inbouwen. Het creëren van een cultuur van creativiteit moet verweven zijn met wie u bent als persoon, dus als u een persoon bent die graag creatief bezig is, zult u dit op een natuurlijke manier in uw leven willen integreren. Maar als je dat niet bent, zul je het moeilijk vinden om dat te doen.

Hieronder vindt u nog enkele suggesties

Moedig creatief denken aan in uw teambuildingactiviteiten. Zoek manieren om uw teamleden aan te moedigen buiten de gebaande paden te treden en creatief te denken. Een gemakkelijke manier om dit te doen is door er spelletjes in te verwerken. Spelletjes helpen mensen om buiten hun normale denkkaders te treden en regels te doorbreken. Dus als u uw team aanmoedigt om op bepaalde manieren regels te breken, kunt u hen aanmoedigen om op andere manieren regels te breken.

Zoek manieren om uw teamleden aan te moedigen buiten de gebaande paden te treden en creatief te denken. Een gemakkelijke manier om dit te doen is door er spelletjes in te verwerken. Spelletjes helpen mensen om buiten hun normale denkkaders te treden en regels te breken. Dus als u uw team aanmoedigt om op bepaalde manieren regels te breken, kunt u hen aanmoedigen om op andere manieren regels te breken. Moedig je teamleden aan om iets nieuws te proberen. Dit kan zoiets simpels zijn als je teamleden aanmoedigen om iets nieuws te proberen, zoals fotografie, schilderen, muziek componeren of een nieuwe creatieve uitlaatklep die ze nog nooit hebben geprobeerd.

Conclusie

In dit artikel is uitvoerig ingegaan op het belang van het stimuleren van creativiteit op de werkplek, en we hebben geprobeerd u een aantal tips en suggesties te geven over hoe u dit kunt doen. Dit is een uitdagende taak, maar een die kan worden bereikt met tijd en inspanning. Wij hopen dat dit artikel u wat nieuwe inzichten heeft gegeven in het onderwerp creativiteit en u heeft geholpen het beter te begrijpen.

Zoals met zoveel zaken in het bedrijfsleven, is creativiteit een kwaliteit die wordt onderschat, ondergewaardeerd en vaak onderbenut. Als u creativiteit op de werkplek wilt stimuleren, moet u er een prioriteit van maken en uw team laten zien dat het belangrijk is. Dit is iets wat maar weinig mensen doen, maar het is een belangrijke factor om een bedrijf succesvol te maken. Van daaruit kan creativiteit worden gekweekt door manieren te vinden om de regels te breken en los te komen van de normale patronen van het werk.